Gör din röst hörd – välkommen till “Rätt och riktigt”

Än en gång – stort tack för att du besöker oss! Vi uppskattar verkligen alla besök och all uppmärksamhet vi får från er som är nyfikna på att driva bolag. Eftersom vi dessutom vet att du som besöker oss just nu är högutbildad, smart, på alerten och gärna delar med dig av dina kunskaper ville vi lyfta sajten snäppet högre – inom kort lanserar vi därför forumet “Rätt och riktigt”!

Vad är Rätt och riktigt?

“Rätt och riktigt” är namnet på vårt nya forum som vi vill skapa tillsammans med just dig som läser här och nu. Handen på hjärtat, många av oss som arbetar med, eller annars bara gillar att nörda ner oss i bolagsstyrning och compliance gillar i grund och botten att göra rätt: att göra saker och ting ordentligt eller så kan det kvitta. Så föddes namnet “Rätt och riktigt” för forumet som en liten självironisk flört.

Så här funkar forumet!

Att komma igång i forumet är enkelt: bara registrera dig med din e-postadress och skapa ett lösenord så är du igång. För dig som även vill ta ditt nätverkande till en professionell nivå rekommenderar vi att du gör registreringen direkt med din LinkedIn-profil. I forumet kommer vi att initiera intressanta diskussioner, skicka ut information om kommande mingel och event samt även erbjuda (begränsad) möjlighet att marknadsföra relevanta tjänster inom corporate law och compliance (mer om det lite längre fram).

Vidare vet vi även att det fortfarande är oerhört populärt att utbilda sig till jurist och att ni även är många studenter som är inne på sajten för att läsa på och lära er mer. Du som någon gång funderat på att agera mentor och testa på den rollen har med andra ord ett guldläge när forumet kommit igång!

Är du vår nya expert?

Vi har höga ambitioner både för sajten som helhet och för forumet. Därför vill vi nu ha din hjälp! Kanske drömmer du om att skriva mer än torra rapporter och sammanställningar på jobbet? Kanske längtar du efter att utveckla ditt skrivande och nå en intelligent och nyfiken målgrupp? Jobbar du dessutom inom bolagsstyrning, antingen operativt eller kanske som styrelsemedlem, eller som bolagsjurist eller compliance officer?

Då vill vi komma i kontakt med dig och höra ifrån dig! Skicka en kort introduktion till oss om vem du är och vad du arbetar med idag. Bifoga även ett arbetsprov där du skriver en krönika på cirka 700 ord där du antingen på ett pedagogiskt sätt belyser en komplex fråga eller debatterar med kritisk argumentation emot någon pågående fråga som du anser kräver det.

I forumet kommer vi även att inkludera en sektion med intressanta artiklar om pågående compliancecase som vi anser att man bör känna till just nu.

Löpande uppdateringar följer inom kort på den här sidan.

Vi hoppas att du vill följa med oss på vår resa!

Hjälp oss att bygga det compliance-forum som vi alla efterfrågat så lång tid nu genom att mejla dina tips, förslag och alster på e-postadressen tips@ecjurist.se.

Hoppas att vi hörs!

/Redaktionen bakom I lag och lust